Massagetherapie bij burn-out

Geplaatst in: Geen categorie | 0

Een voorbeeld van massagetherapie bij burn-out. Regelmatig komen er cliënten bij OmJou met burn-out klachten. Massagetherapie helpt bij het herstellen van de balans tussen spanning en inspanning, en levert mooie inzichten op. Een voorbeeld.

Mijn cliënt, een vrouw met burn-out verschijnselen, merkt na een holistische massagesessie op dat ze zich meer open voelt. Ze ervaart meer ruimte in haar borst- en halsgebied. Ze zegt de behoefte te voelen zich ook op een andere manier meer open te stellen. Hoe en waarover, dat weet ze nog niet. Een paar weken later zie ik mijn cliënte weer. Ze vertelt hoe ze haar psychologe heeft verteld over een ervaring die ze heel lang bij zich heeft gedragen en weg had gestopt. Ze heeft voor het eerst van haar leven gehuild, zegt ze. Het heeft haar opgelucht. Ze voelt zich nog een beetje bibberig zegt ze, en ze denkt op de massagetafel in huilen uit te zullen barsten. Ze is verrast als dit niet gebeurt. In plaats daarvan merkt ze dat de pijnlijke en harde plekken in haar borst- en buikgebied die ze tijdens de vorige massage heeft ervaren, veel minder en soms helemaal niet meer te voelen zijn. Ze ervaart meer ontspanning en zachtheid in zich zelf, meer energie. Ze voelt zich verwonderd en blij, en zo kijkt ze ook. Met de zachtheid gaat ze na afloop naar huis. Ik ben benieuwd waar de zachtheid haar de komende tijd toe uitnodigt.

Mijn cliënte combineert psychotherapie met massagetherapie. Zij heeft via deze sessie ervaren hoe er ruimte is gekomen voor het uiten van emoties en ervaringen die nog verwerkt moesten worden. Emoties en ervaringen die weggestopt zijn omdat ze eerst hard voor anderen aan de slag moest. Ze is benieuwd naar wat haar lijf haar verder nog te vertellen heeft.